Befogástechnika

 Szerszámbefogás

 

A szerszámbefogók a szerszám tájolását és a gépről a forgácsolószerszámra történő erőátadást biztosítják. A befogók egyik oldala a géphez, a másik a szerszám szárához csatlakozik.

Az alkalmazási területek és egyéni igények figyelembe vételével sokoldalú és korszerű megoldást kínálunk a szerszámbefogás területén is:

• univerzális szerszámbefogók (hengeres szárú forgó szerszámokhoz, különböző átmérőkhöz)
• szorítópatronok/patronos befogás (nagyobb nyomatékátvitelre képes, nagyteljesítményű fúrókhoz, marókhoz)
• zsugorbefogók (nagyteljesítményű gépekhez, nagysebességű forgácsoláshoz)
• lelapolt (Weldon) szerszámbefogás (marókhoz, nagyteljesítményű fúrókhoz, magfúrókhoz)
• gyorscserélős befogók
• menetvágó készülékek
• becsavarómarók
• feltűzhető marók

Befogóink a legmagasabb technológiai szintet képviselik, rendelkeznek a legkülönfélébb szerszámok befogásához szükséges tulajdonságokkal.
Az extrém szűk tűrés és a magas koncentráció csak néhány jellemzője ezeknek a nagy precizitású befogó-rendszereknek.

Munkadarab befogás

 

Az EMUGE a patronos befogókon, gyorscserélő befogókon és menetvágó berendezéseken túl a munkadarab befogásához is kínál megoldásokat.

A munkadarab befogó készülékekkel biztosítható a munkadarab és a szerszám mindig azonos, kölcsönös és stabil helyzete, továbbá az, hogy a szerszám és a munkadarab egymáshoz viszonyított, a megmunkáláshoz szükséges elmozdulása (pl. az előtolás) mindig az adott felület előírt geometriájú és méretű kialakulását eredményezze.

A munkadarab pontos befogása a megmunkálás minőségét alapvetően meghatározó tényező. Az EMUGE, mint a szorítástechnika egyik legjelentősebb gyártója, széles választékát kínálja a munkadarab befogás különböző rendszereinek.

A munkadarab befogáshoz leggyakrabban vevőspecifikus, tehát egyedileg tervezett és gyártott befogókészülékekre van szükség. A tervezéshez számos keretfeltételt kell ismernünk, többek között a gépkialakítást, a munkafolyamatot, gyártási paramétereket és a pontossági követelményeket. Mindezekhez cégünk egyedi és sokrétű megoldásokat kínál.