Furatkészítés

Az EF-Drill csigafúrócsalád az EMUGE szerszámgeometriával, vágóanyaggal és bevonatokkal kapcsolatos legújabb tapasztalatai alapján született, átfogó fejlesztési munka eredményeként. M1-M22 méretek között minden menetalaphoz elérhető raktárról mind formázás, mind menetfúrás esetére. A menetformázás előfúró méretei a legújabb fejlesztésű EMUGE menetformázókhoz igazítottak.

A menetkészítő és az előfúró szerszámok tökéletes összhangban vannak egymással, melynek következtében kiemelkedő minőségű és gazdaságosan előállítható menet készíthető. A kiváló központozás és a magas vágási teljesítmény döntő jelentőségű a sikeres menetkészítésben. A fúrószerszámok magas futáspontossága és a kis erőigényű forgácsolás következtében alacsony a forgatónyomaték igény, illetve a teljesítményfelvétel.

A felhasznált keményfém minősége, az alkalmazott bevonat és a szerszámgeometria összehangolása gondoskodik a magas forgácsolási teljesítményről a legkülönfélébb anyagok megmunkálása esetében. A vezetőéles kialakítás különösen előnyös keresztfuratok, vagy ferde kilépésű furatok esetén.

  Az EF-Drill a következő ismérvekkel rendelkezik: 


  • Speciális hátfelületekkel rendelkező fúrócsúcs
  • 2 vagy 4 vezetőél az optimális vezetési tulajdonságok érdekében
  • Speciálisan a feldolgozandó anyagokkal összhangba hozott, STEEL, VA és GG fúrógeometriák
  • Külső (csak 3xD Steel esetén elérhető), vagy belső hűtés
  • Sima hengeres szár (DIN 6535 HA) vagy ferde lapolású Whistle-Notch szár (DIN 6535 HE)
  • M1-M22 menetalapokhoz raktárról elérhető